Federatia PUBLISIND, are in componenta un numar de 11 sindicate din domneniul Protectiei Mediului, constituite la nivelul Agentiilor Judetene de Protectia Mediului si este reprezentativa la nivelul grupului de unitati Agentia Nationala de Protectia Mediului.

Avand in vedere interesul membrilor nostri din acest domeniu, marti, 02.05.2017, reprezentantii federatiei( vicepresedintele pe acest domeniu, Roland Soava, impreuna cu colegi din sindicatele afiliate) au participat  la o intalnire cu doamna viceprim ministru Gratiela Leocadia Gavrilescu.  Intalnirea a avut loc la sediul Ministerului Mediului si au participat si reprezentantii altor organizatii sindicale din sistemul public de protectie a mediului.

Principalele teme dezbatute  au fost:

  • Salarizarea- s-au reluat problemele legate de salarizarea deficitara a angajatilor din institutiile aflate in subordinea Ministerului Mediului si modalitatile de aplicare a deciziei CCR nr.794/2016 in domeniul sistemului public de protectie a mediului.
  • Descentralizarea in domeniul Mediu, conform “Strategiei generale a descentralizarii” adoptate de curand de Guvernul Romaniei.
    Dna vicepremier a prezentat punctul de vedere al Ministerului Mediului in privinta descentralizarii in domeniul sau de activitate. In acest moment, conform calendarului prevazut de strategie, se lucreaza la studiile privind identificarea competentelor ce pot fi descentralizate.
  •  Aspecte legate de reorganizarea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si a agentiilor judetene din subordine.