DENUMIRE/COMPONENTA

Federatia PUBLISIND este o structura sindicala federativa, organizata intern in regiuni si domenii de activitate, a carei strategie si functionare este armonizata cu dinamica legislativa aplicabila in domeniul sindical, urmarind coagularea/extinderea miscarii sindicale in special din sectorul public.

Calitatea de membru PUBLISIND, conform statutului, o poate avea orice organizatie legal constituita, care adera consimtit la statutul federatiei si formuleaza in acest sens o cerere de afiliere. Federatia PUBLISIND, afiliata intern la Blocul National Sindical si international la PSI/EPSU, totalizeaza in prezent aproximativ 35.000 de membri structurati intr-un numar mediu de peste 60 de sindicate din 9 domenii de activitate.

REPREZENTATIVITATE

In prezent, Federatia PUBLISIND este reprezentativa la nivelul sectorului administratie publica, sectorului asistenta sociala, domeniului Penitenciare (grup de unitati ANP), domeniului MEDIU (grupului de unitati ANPM), Justiție: grup de unități: Ministerul Justiției și Curți de Apel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Direcția Națională Anticorupție, parchetele de pe lângă curțile de apel, parchetele de pe lângă tribunale, parchetele de pe lângă judecătorii și parchetele militare.

Federatia PUBLISIND isi reprezinta membri in toate forurile nationale si internationale de interes:

REPREZENTARE

Consiliul Economic si Social – un membru în plen
Comisii de dialog social (titulari/supleanti in comisiile din justitie, munca, aparare, prefecturi etc)
Biroul Executiv al BNS (doi secretari confederali in componenta)
Filiale judetene BNS (doi presedinti filiala, numerosi vicepresedinti)
Comitete EPSU/PSI, Comitet sectorial administratie nationala (pe langa CE)

In virtutea reprezentativitatii participa la toate intalnirile cu angajatorii din domeniile reprezentate si in toate grupurile de lucru ale initiatorului de acte normative care privesc salariatii, membrii in sindicatele afiliate.

Transparenta si integritate – organele de conducere ale Federatiei PUBLISIND sunt alese in mod democratic de catre sindicatele afiliate pentru un mandat de 4 ani, reprezentand in mod eficient interesele economice, sociale și profesionale.

PROTECTIE/SPRIJIN MEMBRI SI FAMILII

Federatia PUBLISIND ofera sprijin membrilor si familiilor acestora prin echipa sa formata din specialisti in negociere, juristi, procese intentate, actiuni comune, reprezentare si asistenta la cerere in comisii de disciplina, expertiza privind avertizari de integritate, medieri, concilieri etc.

De asemenea este prima organizatie din Romania care a dezvoltat un sistem propriu de servicii absolut necomisionabile accesibile membrilor si familiilor acestora la preturi preferentiale in baza unui card personalizat. Un sistem ce functioneaza ireprosabil din anul 2000, pus doar la dispozitia membrilor de sindicat, fara implicarea altor firme, entitati bancare sau mecanisme financiare. Ofertele sunt actualizate permanent si pot fi vizualizate in platforma special creata: www.avantaje.publisind.ro

DEZVOLTARE

Federatia PUBLISIND si-a triplat numarul de membri numarati la constituire avand cea mai mare crestere intr-o perioada de criza economica si descresteri salariale, prin extindere in mai multe sectoare din activitate ale economiei nationale, specializandu-se in negocieri colective si inchieri de acorduri in vederea obtinerii unor drepturi pentru salariati, corespunzator domeniilor respective de activitate.

PUBLISIND- MARCA INREGISTRATA

Dupa 10 ani de activitate Federatia PUBLISIND este acum marca inregistrata conform Certificatului Nr. 148293 emis de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci

actualizare 10.08.2017