Ministerul Finantelor Publice a informat in cadrul Comisiei de Dialog Social ce a avut loc in 25.01.207 ca incepand cu data de 01.07.2017 personalul bugetar va primii vouchere de vacanta, ele vor fi introduse la prima rectificare bugetara ( in proiectul de buget pentru anul 2017 aflat in consultare publica si in ordonanta ce va intra in vigoare la inceputul lunii martie, vocherele de vacanta sunt suspendate).

Voucherele de vacanta vor fi in sistem online si vor avea o valoare egala cu un salariu minim brut pe economie -1450 de lei. Ministrul Turismului a precizat ca doreste crearea unui program pentru emiterea  tichetelor de vacanta. Acesta a mentionat ca in momentul de fata se lucreaza la sistemul de decontare.

Mircea Dobre  a mai declarat pentru profit.ro ca bugetul poate suporta acum doar un tichet de vacanta in valoare de 1450 de lei  „Tichetele de vacanță o să le introducem undeva în jurul datei de 1 iulie 2017. În programul de guvernare am spus că dăm un tichet la valoarea salariului minim pe economie. Bugetul acum poate duce doar un tichet de vacanță de valoarea salariului minim pe economie pentru fiecare bugetar”.

Vom urmarii subiectul cu interes, avand in vedere ca tichetele de vacanta fac parte din lista promisiunilor neonorate pana in prezent in sistemul bugetar.