Au trecut doua saptamani de la mitingul tacut organizat de SNPP alaturi de PUBLISIND in fata Ministerului Muncii in reactie la amenintarile aruncate in spatiul public de premierul Romaniei la adresa sindicatelor si ca replica la dispretul manifestat de Cîțu fata de dialogul social din Romania. Nu am scandat dar am marcat actiunea in stilul PUBLISIND, utilizand masti de protectie speciale si fumigene colorate. Mesajele de miting ale PUBLISIND scrise si in limba engleza, dar si corespondenta internationala purtata, au facut cunoscute abuzurile din Romania pe plan international.

Dupa doua luni in care peste 5000 de membri publisind au participat la cele 10 mitinguri in capitala si peste 50 de actiuni in teritoriu, suntem pregatiti pentru un nou asalt. Nu renuntam la revendicarile noastre! In plus, cerem ferm demisia lui Florin Câțu din functia de prim-ministru. Nivelul de ura pe care acesta il exprima permanent la adresa unui milion de bugetari din Romania reprezinta un comportament toxic, de netolerat.

Noi amenintari au fost adaugate la cele deja lansate public. In replica, noi promitem proteste organizate cel putin cu aceeasi determinare. Doar ca vom fi mai bine pregatiti, mai bine dotati si mult mai numerosi avand in vedere faptul ca Florin Cîțu a reusit sa uneasca in lupta toate sindicatele. Alaturi de PUBLISIND suntem siguri ca de data aceasta vor fi in strada multe alte organizatii din BNS.

La acest moment PUBLISIND este implicata prin sindicatele SNST, SNPP si EUROPOL in gestionarea unor situatii divergente in tineret si sport, politie si politie penitenciara. In ultimele zile au avut loc proteste la Sala Polivalenta din Bucuresti cerandu-se demisia unor „manageri” si urmeaza actiuni la interne si justitie. Totodata PUBLISIND ia in calcul noi mitinguri la Guvern si Cotroceni intrucat acestea sunt punctele care deranjeaza puterea si s-a vazut din presiunile exercitate asupra noastra prin actiunile Jandarmeriei.