Dupa cum am mentionat in articolul precedent, avand ca si subiect salariul minim brut pe tara, https://publisind.ro/negocierile-pentru-majorarea-salariului-minim-in-plina-desfasurare/, revenim cu noutati privind activitatea grupului de Lucru, constituit prin Memorandum al Guvernului,  ce are ca  obiectiv crearea unui mecanism de ajustare periodica a salariului minim  https://publisind.ro/salariul-minim/.

Ministerul Muncii a transmis  membrilor grupului de lucru ( unde Blocul National Sindical are reprezentant) in data de 08.11.2016  un studiu realizat de catre INCSMPS ( la solicitarea Ministerului Muncii), avand ca obiectiv fundamentarea unui mecanism de stabilire a salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

In acest moment studiul a fost livrat in forma preliminara, urmand ca membrii grupului de lucru sa formuleze observatii sau comentarii pana vineri, 11.11.2016.

Vom revenii cu noi detalii,  in cazul in care doriti sa transmiteti observatii va rugam sa utilizati adresa federatia.publisind@gmail.com

 

Continutul studiului si scenariile de crestere elaborate le puteti consulta aici.

 

  1. sectiunea-i_numar-salariati_profil_impact-pe-venituri
  2. sectiunea-ii_profil-firme
  3. sectiunea-iii_modelare_macro
  4. scenarii

Sursa: BNS