Peste 300 de membri ai sindicatelor afiliate  BNS, printre care si membrii  PUBLISIND au pichetat luni, 30 mai 2016, Palatul Cotroceni.

Delegatia BNS a prezentat Consilierului de Stat in cadrul Departamentului Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila lista de probleme,  cererile noastre explicite catre presedinte si institutia prezidentiala.

Nemultumiti fiind de faptul ca  autoritatile nu se implica in rezolvarea uneia dintre cele mai acute probleme cu care se confrunta piata muncii din Romania,  respectiv legislatia muncii si cea a dialogului am tras un semnal de alarma incercand astfel,  sa le comunicam dezamagirea noastra fata de modul in care  unele din institutiile statului au ințeles sa-si exercite prerogativele constitutionale dar si obligatiile legale pe care le au.

Principalele nemulțumiri pe le-am sustinut   in strada au fost adresate in egala masura Guvernului Romaniei, Parlamentului Romaniei – in special Camerei Deputatilor – si nu in ultimul rand Administratiei Prezidentiale. Revendicarea principala  o reprezinta lipsa implicarii tuturor celor pe care i-am mentionat mai sus in rezolvarea uneia dintre cele mai complexe si acute probleme cu care se confrunta piata muncii din Romania: legislatia muncii si legislatia dialogului social.

Membrii PUBLISIND  si-au exprimat si propriile nemultumiri care vizeaza in special proiectul de ordonanta de urgenta pentru corectarea unor inechitati salariale initiat de MMFPSPV.

Calea dubioasa prin care actualul guvern a ales sa indrepte inechitatile salariale a facut ca protestul de ieri sa fie mai asurzitor.