In ultima perioada de timp, sindicalistii din sport si tineret au fost pe baricade. Proteste sau chiar greve au fost organizate in toate structurile Ministerului Tineretului si Sportului, de Sindicatul National Sport si Tineret – afiliat PUBLISIND. Insa nimic nu s-a schimbat in bine. In rau, da – salariile raman in continuare cele mai mici din Romania (70% din angajati primesc lunar o remuneratie de… 1300 lei net) in timp ce preturile cresc.

Pentru toate aceste motive, Sindicatul National Sport si Tineret anunta un miting joi pe 2 august 2018 in fata Ministerului Tineretului si Sportului, actiune autorizata, care va continua cu un mars spre Guvernul Romaniei. Avand in vedere hotararile interne ale federatiei, transmitem tuturor mesajul primit de la presedintele Sindicatului National Sport si Tineret, Andy Nagy si asteptam cat mai multi colegi joi la ora 10,00 la MTS:

Sindicatul Național Sport și Tineret – SNST – va organiza in data de joi, 2 august 2018, între orele 10.00-12.00 un miting de protest la Ministerul Tineretului și Sportului din strada Vasile Conta nr.16 (în spatele Hotelului Intercontinental).

Vă rugăm să vă alăturați acțiunii și să veniți alături de noi la protest.

La Consiliul federal PUBLISIND din data de 28 aprilie 2018 a fost adoptata decizia prin care: “ Organizațiile sindicale din cadrul federației, au obligația să susțină acțiunile de protest organizate de oricare dintre sindicatele afiliate, cu participarea a 5% din numărul de membri de la nivelul unității teritorial administrative unde are loc protestul, dar nu mai puțin decât numărul membrilor din structura de conducere a organizației sindicale. “

Facem apel la această hotărâre și vă așteptăm alături de noi !

Va fi de mare impact ca de fiecare dată când unul dintre sindicatele PUBLISIND are o problemă să ne solidarizam toți. Va fi important ca mesaj public sa fie observate steaguri și insemne ale altor sindicate în fața Ministerului Tineretului și Sportului.  Orice ministru se va gândi de două ori îin loc sa accepte relaxat un protest organizat de un sindicat PUBLISIND, știind că riscă să aibă pe trotuar mai multe organizatii.

Va fi prezentă presa și este liber la lozinci, pancarte și mesaje. Va fi ceva deranj,  s-a strâns multă nemulțumire. După miting, avem autorizat un mars până la sediul Guvernului, unde vom scanda sub geamurile ministrilor și vom depune o serie de revendicări. Și aici vă invităm alături – puteți să înregistrați și dvs. propriile nemulțumiri. Problemele din sectorul public nu difera fundamental!

Cu respect,
Echipa SNST
– În atenția sindicatelor afiliate PUBLISIND –
SINDICATUL NATIONAL SPORT SI TINERET
tel: presedinte 0742.324.417 / secretariat 0784.116.973
snst.contact@yahoo.com / www.sindicatmts.ro  
www.facebook.com/SINDICATULNATIONALSPORTSITINERET