In data de 18.02.2017, incepand cu ora 10 la Sala Europa, din cadrul Consiliului Județean Prahova, a avut loc o intalnire de lucru cu primarii din Judetul Prahova, la care a participat D-na Sevil Shaiddeh – VicePrim-ministru, Ministrul Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, D-na Gratiela Gavrilescu – Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, d-na Sirma Caraman – secretar de stat -Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si dl. Adrian Ionuț Gâdea – secretar de stat -Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prefectul județului Prahova, presedintele Consiliului Județean Prahova, deputati si senatori din județul Prahova, primarul municipiului Ploiesti, consilieri judeteni si locali si alti reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale.
PUBLISIND a fost reprezentata de domnul vicepresedinte- Alexandru Cosmin Iordache.
Principalele subiecte discutate au vizat aspecte care sunt în sfera de competență a Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, probleme cu care se confruntă primarii și alte aspecte vizând aplicarea programului de guvernare.

Principalele probleme ridicate de primari au vizat aplicarea modificărilor Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcție, a cadastrării localităților, a unor probleme legate de răspunderea autorităților ( probleme transmis ministerului si de catre federatia noastra), implementarea și finanțarea programelor realizate prin fonduri europene.

Principalele răspunsuri oferite de d-na Vice-Premier Sevil Shaiddeh au fost legate de aplicare programul național de invesții, a propunerilor de modificare a legii cadastrului, a legii Ocolului Silvic, a aplicării programului POR, precum și a altor subiecte ridicate de către primari.

În ceea ce privește administrația publică, d-na Vice-Premier Sevil Shaiddeh a menționat că se află în lucru un Cod Administrativ, prin care se dorește gruparea legislației în domeniu, modificarea Statului Funcționarului Public (și în sensul răspunderii funcționatilor pentru documentele întocmite și avizate, pentru ca răspunderea sau unele sancțiuni să nu mai fie doar a primarilor), definitivarea în luna martie a proiectului legii salarizării unitare și trimiterea acesteia în luna aprilie în Parlament pentru aplicarea ei cel târziu de la 1 iulie 2017.

În ce privește poliția locală, s-a discutat propunerea d-lui Adrian Dobre – primar al Municipiului Ploiești privind mărirea numărului de angajați ai structurii de ordine publică și d-na Vice-Premier Sevil Shaiddeh a mai precizat că nu se va modifica componenta structurilor de ordine publică în sensul că Ministerul Afacerilor Interne nu va transfera personalul său către polițiile locale. Totodată dl. primar Adrian Dobre a precizat că există o inițiativă legislativă pentru a se da posibilitatea primarilor să mărească efectivele poliției locale și că va transmite Asociației Municipiilor din România propunerile sale.

D-na Vice-Premier Sevil Shaiddeh, a cerut ca toate neconcordanțele sau probleme întâlnite în aplicarea cadrului legislativ să fie transmise și fundamentate  de către asociațiile reprezentanților locali (A.M.R., A.O.R., A.C.R.), Guvernului pentru a fi rezolvate.

Reprezentant PUBLISIND: vicepresedinte Alexandru Cosmin IORDACHE