Atasez un document interesant pus la dispozitie de BNS ieri cu ocazia sedintei Biroului executiv.

Atasez un document interesant pus la dispozitie de BNS ieri cu ocazia sedintei Biroului executiv.

S-au purtat discutii foarte incinse pe tema salariului minim la care au participat in primul rand liderii din sectorul privat care au incheiate contracte colective ce prevad cresteri salariale in functie de salariul minim aspect care franeaza puternic cresterea acestuia deoarece influenta bugetara este enorma. Presedintele BNS a mai expus o serie de aspecte legate de salarizare, acordul cu FMI, legea pensiilor, urmand sa sustina si o conferinta de presa astazi avand in vedere faptul ca ieri a mai primit o situatie de la ANAF pe care nu ne-a pus-o inca la dispozitie. Se pare ca cele asumate de Guvern la semnarea Acordului cu FMI se cam duc pe apa sambetei si de aceea urmeaza in perioada urmatoare o serie de intalniri cu FMI, Comisia europeana si Banca mondiala in echipa reunita pentru identificare de solutii. Instabilitatea social-politica este in mod cert principala cauza a unui posibil dezastru.

Tot la sedinta de ieri un arhitect de renume din Bucuresti (Tiberiu Florescu, sef catedra Facultatea Ion Mincu http://www.tibiflorescu.ro/ ) a expus planul pentru noul sediu al BNS care va include si un hotel de 4 stele, sali de conferinta, clinica, birouri, parcari subterane care se va asocia cu un brand de renume (Sheraton sau Marriot). Sediul va fi construit pe str Bucovina nr 4 la 3 minute de mers pe jos de Stadionul National.

Pana la finalizarea proiectul de mai sus (mai precis – pana de sarbatori), BNS isi va muta provizoriu locatia avand in vedere ca in urma calculelor efectuate s-a constatat ca RAAPPS incaseaza 14 euro pe metrul patrat lunar contra unor spatii si servicii de o calitate derizorie. Noua locatie va fi intre Piata Unirea si Piata Alba Iulia, in apropiere de discoteca Why Not, intr-o cladire noua in care BNS va avea tot etajul 3  cu conditii occidentale si costuri mai mici decat solicita sediul actual. In apropiere exista un hotel de 4 stele cu costuri decente si toate conditiile pentru cazarea unor delegatii.

S-a decis si perioada in care se va organiza Consiliul National BNS respectiv 25-27 noiembrie, urmand a se stabili cu exactitate si locatia care se va comunica in timp util.

Salarizare Romania