Urmare a mitingului  organizat in data de 17.06.2016 in fata Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice ( https://publisind.ro/actiuni-de-protest-in-fata-min-muncii-vineri-17-06-2016-ora-1000-1200/), Federatia PUBLISIND si Confederatia BNS a semnat un Acord cu ministrul Muncii, Dragos Paslaru, prin care institutia se obliga sa creeze cadrul legal pentru ca problemele sectorului de asistenta sociala sa fie dezbatute intr-un context institutional care sa genereze solutii concrete.

Suntem in masura sa va anuntam ca dupa o luna de la semnarea acestui Acord, Ministerul Muncii a anuntat printr-un comunicat emiterea Ordinului nr. 1449 din 25 august 2016 privind infiintarea Comisiei de dialog social privind sistemul national de asistenta sociala. 

untitled

 

Cel mai important obiectiv al acestei Comisii il va constitui analizarea si corelarea salarizarii cu complexitatea muncii prestate si cu salarizarea functiilor bugetare similare din cadrul sistemului sanatate. Este pentru prima data cand avem la dispozitie un context institutional menit sa fundamenteze necesitatea cresterilor salariale din asistenta sociala, care se situeaza in acest moment la limita subzistentei.

Va asiguram in continuare ca vom face toate demersurile pentru ca functionalitatea acestei Comisii sa fie reala, iar cu ajutorul sindicatelor din asistenta sociala afiliate Federatiei PUBLISIND, sa punem pe masa guvernantilor realitatile crunte ale sistemului si ale salarizarii mizere.

Acordul poate fi consultat aici: Acord -MM-PUBLISIND-BNS