Ulterior informarilor facute in luna iulie pe tema salarizarii unitare, urmatoarea etapa de consultare oficiala a sindicatelor de catre initiatorul proiectului (Ministerul Muncii) s-a produs saptamana trecuta dupa un calendar anuntat anterior. Federatia PUBLISIND reprezentativa la nivelul sectoarelor administratie publica si asistenta sociala a fost reprezentata de doua echipe de cate 3 persoane la intalnirile organizate pentru salarizarea din cele doua sectoare.

Cu ocazia participarii la o intalnire de nivel guvernamental, presedintele BNS a luat act de intentiile premierului Romaniei de a finaliza acest proiect pana la data de 15 octombrie 2015 insa a explicat ca la nivelul unor ministere nu au fost nici macar initiate discutii pe marginea proiectului, ministerele raspunzand sindicatelor (in speta MJ si SNLP) ca nici macar nu au luat act de acest proiect pe canalele oficiale.

Cu privire la structura de aparare, Anexa VII care vizeaza si personalul din penitenciare a suferit modificari cu privire la care sindicatele au fost informate succint si verbal, pe principiul ca „e de bine pentru salariati” si prin urmare nu trebuie sa ne batem capul. Putem doar confirma ca mentinerea anexei in varianta in care se afla la acest moment ar garanta cresteri salariale chiar daca etapizate.

Atasam in cele ce urmeaza proiectul integral al legii cu toate anexele in anumite stadii de elaborare (proces aflat intr-o dinamica permanenta) precum si cele doua informari realizate de echipele PUBLISIND in cursul intalnirilor din 17-18 septembrie 2015.

  • Informari 17-18septembrie 2015 asistenta sociala – adminstratie publica
  • Proiectul legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice (2016) cu toate anexele aferente