Maine 01.04.2016 au loc intalniri informale pe salarizarea-cadru a bugetarilor. Ulterior vom avea mai multe stiri despre perspectivele in planul salarizarii unitare. Ministerul Muncii a organizat deja o serie de intalniri pe forma finala a proiectului elaborat in grupul de lucru constituit prin Memorandum.

Astazi au avut loc discutii cu institutiile din structura de aparare nationala. Desi acestea formeaza o singura familie ocupationala in acceptiunea legii, efectele noului sistem de salarizare sint diferite de la o institutie la alta in cadrul structurii.

Sunt asteptate cresteri, insa in cel mai fericit caz, daca acestea vor exista, nu vor fi proportionale pentru toti salariatii. Cei care au in prezent un procent mare de sporuri vor fi dezavantajati avand in vedere plafonul maximal de 30% in limita caruia pot fi platite sporurile.

Dar este inca prematur sa ne pronuntam. Mai degraba suntem tentati sa-l urmarim pe premier care se arata deosebit de rezervat. Din zona mass-media ni s-a indicat astazi faptul ca in loc de legea-cadru privind salarizarea vom avea o lege privind eliminarea discrepantelor salariale, act care va urmari doar anumite ajustari in situatii dezechilibrate.

Din informatiile pe care le detinem, intre premier si ministrul muncii exista anumite asperitati pe tema salarizarii unitare, care ar trebui transate luni la ora 9,00 intr-o intalnire deja planificata.