Urmand link-ul de mai jos si vizualizand documentele atasate, puteti afla intreaga poveste a salarizarii personalului bugetar pe anul 2012
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=12139

Ne apropiam vertiginos de finalul de an si salarizarea din sectorul public era in ceata, insa in Parlament se dezbate de mult timp pe subiect. Cheita pe care au gasit-o dnii guvernanti de data asta ocoleste adoptarea unei legi tranzitorii distincte si urmeaza calea aprobarii in Parlament a unei ordonante de urgenta mai vechi, printr-o lege in care se strecoara cateva prevederi esentiale (cateva zeci de prevederi!).

Legea respectiva (prin care se aproba OUG 80/2010) care pe langa obisnuitul articol unic caracteristic legilor prin care se aproba ordonante, a mai primit un articol (art II), articol care este de fapt Legea salarizarii bugetarilor pe 2012 si care stabileste inghetarea salariilor, modul de compensare a muncii suplimentare, interzicerea premiilor si primelor, precum si alte masuri de austeritate, stabilind totodata mentinerea sistemului actual de salarizare cu radacini in 2009.

Pe link-ul din informare veti vedea ca actul normativ aflat in faza de proiect a fost oprit pe data de 15 nov 2011 in urma unei sesizari privind neconstitutionalitatea semnata de un grup de parlamentari (atasat). Conform scenariului cu care deja ne-am obisnuit, Curtea Constitutionala va respinge sesizarea, iar Legea va fi adoptata chiar daca procesul legislativ nu a fost respectat.