Gabriel Chifu – secretar general PUBLISIND/ vicepresedinte BNS ( sector Asistenta Sociala)  si Florin Brandoi, presedintele Sindicatului Salariatilor din DGASPC Sector 3 au participat astazi, 07.03.2017 la intalnire ce a  avut ca tema – Proiectul de Lege a Salarizarii Unitare in sectorul public, un proiect asteptat  atat de mult  de intreg personalul platit din fonduri publice.

Intalnirea  a avut loc la sediul Ministerului Muncii, a inceput la ora 10 si  a adunat la aceiasi masa federatiile reprezentative din sectoarele  sanatate si asistenta sociala, partea guvernamentala fiind reprezentata de Ministrul Muncii- Lia Olguta Vasilescu si de catre Ministrul  Consultarii Publice si Dialogului Social – Gabriel Petrea.

Actul normativ propus de partea guvernamentala are la baza cresteri salariale in sistemul de asistenta sociala si cel de sanatate pentru tot personalul, incepand cu 1 ianuarie 2018. Ministerul Muncii si-a propus ca salariile prevazute in actualele grile sa reflecte atat conditiile de munca cat si volumul, iar actul normativ ar urma sa intre in Parlament la 1 iulie.

PUBLISIND a sustinut ca discrepantele dintre cele doua sectoare sa dispara, iar in noile grile sa se regaseasca toate functiile ( inclusiv cele omise in Legea 250- in acest sens federatia a transmis memoriu MMJS si le-a evidentiat in cadrul intalnirii din 23.02.2017 cu doamna Ministru ).

Functiile administrative din sectorul asistenta sociala ( sofer etc) nu au fost discutate, urmand sa fie analizata odata cu cele din sectorul Administratie Publica.

Federatia PUBLISIND va participa la toate intalnirile si va transmite sindicatelor afiliate toate materialele.