Sindicatul National al Politistilor de Penitenciare recomanda membrilor sai sa renunte la extra-activitatile de taximetrie sau similare, in timpul liber, avand in vedere riscul crescut de infectare cu COVID-19 si astfel de blocare a unor unitati.

Legislatia permite, ceva timp si energie gasim, nevoie de bani avem in permanenta. Multi colegi aleg sa isi foloseasca timpul liber pentru a-si ajusta veniturile din activitati de transport persoane (Uber, Black Cab, Bolt, Clever, Yango, Free Now, BlaBla car etc). Pana cand Guvernul nu va impune interdictia de a parasi domiciliul cu exceptii stricte, aceasta activitate, daca se va apela la aceasta masura, riscul de a intra in contact cu un pasager/client bolnav, este foarte mare.

Recomandam prudenta maxima in aceasta perioada! Credem ca putem astepta cu totii cateva saptamani cu aceste activitati extra-serviciu, astfel incat sa limitam pericolul de a avea unitati blocate. Un penitenciar in care apar cazuri de salariati si/sau detinuti infectati cu COVID-19 reprezinta un caz extrem de complicat intrucat unitatea nu poate fi golita si sigilata. Vom avea salariati care nu vor putea pleca din unitate, altii care vor trebui carantinati sau izolati, rezervele de personal mentinut in concedii se vor epuiza rapid, iar colapsul va fi la un pas.

cititi mai mult