Facem cunoscut comunicatul BNS transmis federatiilor afiliate (inclusiv PUBLISIND), cu privire la actunile care se vor organiza saptamana viitoare avand in vedere tergiversarea definitivarii/inaintarii de catre MMFPS a proiectului hotararii de Guvern cu sectoarele de activitate.
Lipsa acestei hotarari genereaza probleme grave in zona de reprezentativitate si negociere colectiva, prelungind nepermis o situatie ambigua din care nu are de castigat decat Guvernul si asa-zisa austeritate impusa de acesta.

Actiunea (sau actunile) din fata Ministerului Muncii se vor organiza de catre toate confederatiile sindicale, in solidar.


Miercuri 21 septembrie 2011, intre orele 9,00 si 11,00 PUBLISIND si-a asumat participarea la pichetul de sub geamurile ministrului muncii cu un numar de 100 de persoane pe care intentionam sa le strangem cu precadere de la sindicatele din Bucuresti cu mentiunea ca toti cei care doresc sa se alature miscarii, sunt bineveniti. Asteptam un aport (cat de mic) si de la sindicatele/filialele din imediata apropiere a Bucurestiului.

 

La actiune se poate participa cu instrumentele uzuale pentru facut zgomot precum si cu articole care afiseaza insemnele sindicatelor/federatiei/confederatiei.
Este foarte posibil ca actiunea sa fie continuata si in zilele urmatoare in functie de strategia confederatiilor si de aprobarile obtinute.