In baza prevederilor art.23 din Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, Ministerul Sanatatii a publicat pe site-ul institutiei (http://www.ms.ro/acte-normative-in-transparenta/#52b1a863igRegulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de muncă,a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă pentru familia ocupationala Sanatate si Asistenta Sociala.

Regulamentul urmeaza sa fie aprobat prin Hotarare a Guvernului cu avizul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si al Ministerului Finantelor publice, dupa consultarea organizatiilor sindicale federative reprezentative la nivelul celor doua sectoare.

In acest sens Federatia PUBLISIND, reprezentativa la nivelul sectorului de activitate Asistenta Sociala, conform Sentinta Civila nr. 12RZ din 14.10.2016  a transmis observatiile sindicatelor afiliate , iar miercuri 09.08.2017 va participa cu o delegatie la intalnirea ce va avea loc la sediul ministerului pe aceasta tema.

HG regulament sporuri poate fi consultat aici