Ministrul Muncii se predă! După prea multă vorbărie cu prea puțin fundament pe subiectul salariilor si al sporurilor spectaculoase din sectorul public, mai nou se caută specialiști prin afara ministerului, pentru a pune capac definitiv așteptărilor bugetarilor la o salarizare decentă și echitabilă. Conform unor informații de ultim moment transmise de BNS, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va contracta în trimestrul I al anului 2022 o firma de consultanță care va elabora proiectul noii legi-cadru privind salarizarea bugetarilor.

Ministerul Muncii nu mai are specialiști, trebuie vărsată o căruță de bani în buzunare straine pentru a concepe un proiect de lege. Proiectul va fi scris de consultanți de te miri unde, iar la eventuale consultări vom pune întrebări cui? Însa mai mult ca sigur nu vor exista consultări reale.

Trimestrele II si III ale anului 2022 sunt alocate elaborării efective a proiectului de către firma respectivă! În trimestrul IV proiectul va fi scos în consultare publica.  Raluca Turcan a comunicat faptul că ministerele de linie au trimis deja propuneri! Președintele BNS a cerut să se verifice câte din aceste observații au fost elaborate cu implicarea sindicatelor din domeniile de activitate. Cel mai probabil niciuna!

Deci în anul 2022 ne așteptăm la o nouă ordonanță care va ține pe loc aplicarea Legii 153/2017 dacă nu cumva această nouă generație de guvernanți dependentă de consultanță externă, va veni și cu alte idei de diminuare sau eliminare a unor drepturi, așa cum au transformat deja în istorie voucherele de vacanță. Pentru ca prin luna octombrie 2022 probabil, să iasă la iveala o emanație penelist-useristă prin care se intenționează o reformă și în salarizarea bugetarilor așa cum tot suntem amenințați că vor fi operate în toate domeniile.