Incercarile tehnocrate de corectare partiala a cadrului legislativ prin eliminarea unor inechitati salariale, nu au facut altceva decat sa bulverseze si mai mult intregul sistem public. Peticelile aplicate in limita unei anvelope salariale prea mici fata de imensitatea problemelor din sanatate, educatie si administratie, au deschis practic noi fronturi de lupta sindicala.

Colegii de miscare sindicala din sectorul „sanatate” afiliati la Federatia SANITAS declanseaza greva generala incepand cu 31 octombrie 2016. Federatia PUBLISIND transmite un mesaj de sustinere a revendicarilor care stau la baza actiunilor de protest si care vizeaza un sistem da salarizare decent si echitabil precum si un sistem public de sanatate compatibil cu normele din comunitatea europeana.

Federatia PUBLISIND incurajeaza si sustine toate actiunile sindicale organizate de structurile sindicale din sistemul public, pentru o salarizare decenta, pentru echitate, pentru un sector bugetar capabil sa fie cu adevarat in slujba cetatenilor Romaniei si nu bazat pe asigurarea unor servicii strict prin suprasolicitarea resurselor umane existente, care sunt in numar mic, prost platite si lipsite de dotari.