PUBLISIND si SNLP declanseaza din data de 13 februarie 2012 o actiune pentru strangerea de haine si alimente in vederea transportarii acestora spre zonele calamitate in urma caderilor masive de zapada. Actiunea se va derula pe doua planuri, respectiv colectarea bunurilor donate prin solidaritatea membrilor de sindicat si apoi achizitionarea unor produse prin eforturile reunite ale sindicatelor afiliate PUBLISIND si ale filialelor SNLP.

Incepand de luni 13 februarie, liderii sindicali vor prelua donatiile membrilor de sindicat care inteleg necesitatea de a interveni pentru sustinerea unor oameni ce traiesc fara electricitate, caldura sau alimente de peste o saptamana si ale caror vieti sunt in pericol. Donatiile pot fi sub forma unor sume de bani din care sa va constitui un fond pentru achizitionarea de alimente sau sub forma de bunuri. In cazul unor donatii mai consistente sub forma de bunuri, este de preferat preambalarea bunurilor in saci.

Coordonarea colectarii bunurilor la nivel PUBLISIND va fi realizata de secretarul general al federatiei, Gabriel Chifu (tel de serviciu 0726 345 818) iar la nivel SNLP – de presedintele filialei SNLP Jilava, Stoica Florin (tel de serviciu 0723 503 185), in timp ce intreaga actiune se va desfasura in relatie permanenta cu Birourile executive ale celor doua organizatii. Bunurile se vor pastra la sediile sindicatelor sau filialelor SNLP din Bucuresti pana miercuri 15 februarie. Sindicatele PUBLISIND si filialele SNLP din alte orase, pot contribui cu sume de bani trimise prin virament in contul RO63BRDE450SV68409024500 deschis de SNLP la BRD sucursala Mari Clienti Corporativi, Bucuresti (detalii virament: „ajutor sinistrati” / cod fiscal 17079824). Toate viramentele, donatiile si platile efectuate se vor regasi intr-un material final care va fi pus la dispozitia membrilor de sindicat.

Miercuri dupa-amiaza vor fi colectate toate bunurile si se va completa transportul cu alimentele achizitionate din fondurile stranse, urmand ca joi dimineata sa se realizeze deplasarea spre una dintre zonele afectate. Destinatia exacta se va stabili pana la acel moment. Stim ca este nevoie cat de urgenta de ajutoare dar preferam sa avem o contributie mai de amploare, chiar daca peste 4 zile. Necesitatile oamenilor din zona nu se vor diminua mult timp de acum incolo.

In vederea efectuarii transportului, se va solicita sprijin MJ si ANP pentru a se asigura deplasarea cu un mijloc de transport de tonaj mai mare, organizatiile sindicale avand posibilitatea sa sustina costurile cu combustibilul. Nu numai membrii de sindicat sunt asteptati sa reactioneze. In astfel de momente, apartenenta organizationala, orientarile sau culorile trebuie estompate, prioritatea este alta.

Comunicatul de presa.