PUBLISIND continua actiunile in strada, alaturi de sindicatele afiliate, implicate in proteste. Dupa finalizarea calendarului de actiuni sindicale decis de PUBLISIND, in cadrul caruia in primele doua luni din an au iesit in strada peste 5000 de sindicalisti in mitinguri organizate saptamanal, in luna martie au avut loc doua proteste ale Sindicatului EUROPOL, afiliat PUBLISIND, motivate de probleme specifice domeniului politie si politie de frontiera, in plus fata de revendicarile generale care vizeaza lipsa dialogului social si inghetarile salariale.

Marti 6 aprilie 2021, un numar mare de membri ai Sindicatului National Sport si Tineret au aruncat materiale uzate la intrarea in Ministerul Tineretului si Sportului, utilizand fumigene si scandand lozinci contra hotiei din sportul romanesc. Nu au mai ramas multe de furat dar se pretind performante de la sportivii care sunt antrenati in saracie. Ministerul a declarat ca va transfera bazele sportive si centrele de tineret la primarii si consilii judetene spre bucuria rechinilor imobiliari care asteapta demult sa puna mana pe ele.

Majoritatea salariatilor din federatiile sportive si subordonatele MTS sunt platiti cu minimul pe economie, orele suplimentare nefiind pontate. Dupa ce a pus capac sportului, actuala conducere a MTS da un asalt decisiv si pe tineret urmarind descentralizarea. Incapacitatea de a obtine finantari si de identifica solutii se materializeaza in masuri de tipul predarii rapide a patrimoniul si ermetizarii decizionale.

Partenerii sociali sunt tinuti la usa, solicitarile de intalnire sunt respinse sau evitate, iar in mass-media se arunca acuze tot la adresa sindicatelor cum ca nu ar fi prezentat nu stim ce strategii. Caci rolul ministrilor care se perinda unul dupa altul este acela de a astepta solutii de la sindicate sau in caz contrar de a instraina cele mai valoroase active ale institutiei.

Sunt buni doar la vanzari, scuze sau acuze. Dar aceste este Guvernul Cîțu si acestia sunt ministrii sai, cea mai dezastruoasa guvernare din ultimele decenii. Si este abia la inceput, fie-i parcursul cat mai scurt! Urmatoarea actiune are loc pe 14 aprilie 2021 in Piata Victoriei, in cadrul unui lant de actiuni declansate  impreuna cu organizatii din toate confederatiile sindicale din Romania.