PUBLISIND este federatie reprezentativa la nivelul grupului de unitati: Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Agentiile Judetene pentru protectia mediului și Agentia pentru protectia mediului a Municipiului Bucuresti inca din anul 2015. Pe data de 10 iulie 2019, Tribunalul Bucuresti a admis pentru a doua oara in ultimii patru ani, cererea de constatare a reprezentativitatii Federatiei Publisind la nivelul grupului de unitati Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Agentiile Judetene pentru protectia mediului si Agentia pentru protectia mediului a Municipiului Bucuresti, care numara 1715 de angajati (206 angajati in cadrul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si 1509 angajati in cadrul agentiilor judetene pentru protectia mediului si Agentiei pentru Protectia Mediului a Municipiului Bucuresti), conform adresei transmise de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului in vederea depunerii actiunii.

Pentru reprezentativitate la nivelul grupului de unitati: Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Agențiile Județene pentru protecția mediului și Agenția pentru protecția mediului a Municipiului București, o federatie trebuie sa aiba un număr de membri de cel puţin 7% din efectivul angajaţilor din grupul de unităţi respectiv. Federatia Publisind mentine deci traditia reprezentativitatii dobandite nivelul grupului de unitati: Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Agențiile Județene pentru protecția mediului și Agenția pentru protecția mediului a Municipiului București. La aceasta se mai adauga si alte reprezentativitati atat la nivelul celui de-al doilea sector de activitate ca marime din economia nationala (dupa educatie) si anume: administratie publica si asistententa sociala, si alte reprezentativitati la nivelul unor grupuri de unitati.

Federatia Publisind a depasit pragul de 30.000 de membri, remarcandu-se o crestere progresiva a numarului de membri in domeniile grefa judiciara si politie.