PUBLISIND a reluat in urma cu jumatate de an, un proiect mai vechi si anume constructia unei noi retele sindicale in Ministerul Afacerilor Interne. Primul sindicat afiliat in noul domeniu reactivat pe pagina de Internet a federatiei, a fost Sindicatul Agentilor de Politie Constanta organizatie careia i-au urmat rapid alte 4 sindicate constituite la nivel judetean din Olt, Iasi, Neamt, precum si politia de frontiera – garda de coasta.

In prezent, pe langa cele cinci sindicate deja afiliate, PUBLISIND include in componenta de putin timp, ca urmare a sentintei civile emise pentru acordarea personalitatii juridice,  Sindicatul Politistilor Europeni EUROPOL, un proiect al federatiei finalizat si transpus in realitate de un lider de mare viitor al politistilor, respectiv Cosmin Andreica, presedintele Organizatiei de Tineret PUBLISIND si secretar general al Oragnizatiei de Tineret BNS.

Prin urmare Sindicatul EUROPOLexista la propriu, fiind o structura creata sa poata afilia salariati indiferent de judet si de angajatori, in cadrul MAI, iar din data de 7 nov 2016 va avea propria pagina de Internet activa si actualizata zilnic cu noutati si demersuri de maxim interes pentru politisti. PUBLISIND si EUROPOL, impreuna cu celelalte sindicate din domaniul mentionat, intentioneaza sa coalizeze cu energie si forta o noua miscare sindicala in politie, o miscare care sa va baza inainte de toate pe fapte si nu pe vorbe.