Fara prea multe comentarii, citam mai jos, din ultima declaratie a prim-ministrului facuta miercuri 8 aprilie 2021. Ne gandim ca afirmatia poate rezolva indecizia unor colegi de miscare sindicala privind participarea la proteste.

„Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării și am cerut ministerelor să vină cât mai repede cu puncte de vedere. Nu vom mai vedea sporuri, sau dacă vor mai exista vor fi doar pentru o foarte foarte mică categorie”

Indemnul vine pe fondul mirarii exprimate de Cîțu cu privire la cresterea inexplicabila a cheltuielilor cu salariile, de parca il poate contrazice cineva. Nu se stie, dom’le de unde vine… Poate din stimulentele alea de risc COVID pe care are impresia ca le-a platit!

Florin Cîțu: Cheltuielile de personal au crescut în primele luni. Vreau să știu de unde vine creșterea pentru că legislația nu permite

florin citu si alexandru nazare_INQUAM_Photos_George_CalinPremierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că i-a cerut ministrului Finanțelor o analiză despre cheltuielile de personal, care ar fi crescut în primele două luni ale acestui an. „Vreau să știu de unde vine pentru că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, a declarat Cîțu, după ședința de guvern.
„Am discutat puțin despre cheltuielile de persoanl pentru că execuția pe primele două luni arată o creștere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului Finanțelor să prezinte în ședința următoare o extrapolare pe baza execuțiilor bugetare până la final de an, pentru că avem o limită de 110 miliarde de lei în buget pe care nu o vom depăși. Mie îmi arată o creștere mai mare decât ne așteptam și vreau să știu de unde vine pentru că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, a declarat Cîțu.
Premierul a precizat că în ședința de guvern le-a cerut miniștrilor să vină cât mai repede cu puncte de vedere pentru noua lege a salarizării. Acesta a spus că nu vor mai exista sporuri.
„Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării și am cerut ministerelor să vină cât mai repede cu puncte de vedere. Nu vom mai vedea sporuri, sau dacă vor mai exista vor fi doar pentru o foarte foarte mică categorie”, a mai declarat Florin Cîțu.
– Un articol Digi24 / foto Inquam Photos, George Calin