Problemele financiare cu care se confruntă Federația Română de Polo se răsfrâng direct asupra sportivilor. Naționala masculină de seniori a plecat miercuri în Malta, la calificările pentru Europeanul din 2020 de la Budapesta, în condiții improprii. Lotul nu a primit echipament de reprezentare, iar drumul de aproape 12 ore petrecut prin aeroporturi și avioane n-a fost asezonat nici măcar cu un sandviș. Ajunși în Malta, jucătorii au mâncat pe banii lor.

Naționala masculină de polo va debuta vineri în Malta la turneul de calificare – Grupa C pentru Europeanul din 2020 din Ungaria. Tricolorii vor întâlni în primul meci Portugalia, iar duminică vor înfrunta echipa gazdă, Malta. Cum primele două naționale se califică la turneul final este greu de crezut că tricolorii nu-și vor atinge obiectivul.

Dacă din punct de vedere al performanței lucrurile vor sta cel mai probabil bine, pe parte de organizare poloiștii au toate motivele să fie nemulțumiți. În primul rând, va lipsi echipamentul de reprezentare: un trening unitar și halatul de la ceremonia de deschidere. Singura piesă vestimentară primită a fost slipul. În al doilea rând, organizarea deplasării a fost precară. ”Am plecat la 8 de dimineață din București, am stat 5-6 ore prin Istanbul, fără să primim nici măcar un sandviș. Când am ajuns în Malta am avut parte de o cină imposibil de mâncat. Am fost obligați să plecăm în oraș și să mâncăm pe banii noștri. Nu știm cât e vina federației în ceea ce s-a întâmplat la hotel, dar până în Malta puteau să ne asigure ceva de mâncare. Ne deranjează modul în care suntem priviți și tratați. Nu contează cu cine jucăm, ci faptul că reprezentăm echipa națională a României”, au protestat jucătorii.

”Rezultatele noastre sportive nu se reflectă în strategia de finanţare pe care ne-a pregătit-o Ministerul Tineretului şi Sportului la începutul acestui an… de fapt de trei ani încoace. Iar asta se întâmplă cu consecinţele de rigoare, adică trimitem sportivii prea puţin pregătiţi la competiţii, cu meciuri amicale prea puţine şi aşa mai departe” Călin Găvruș, președinte al FR de Polo

Federația Română de Polo se confruntă de ceva timp cu probleme financiare, motiv pentru care echipa națională nu a fost înscrisă în World League, competiție de calificare la Jocurile Olimpice. Președintele Călin Găvruș a explicat într-un interviu acordat Agerpres care sunt probleme FRP: ”Situaţia financiară a federaţiei este deja cronicizată de vreo doi ani şi jumătate. Supravieţuim cu greu şi e păcat că situaţia financiară nu reflectă rezultatele sportive, pentru că avem calificate toate loturile care au avut campanii pentru Europene şi urmează seniorii, care au şanse importante de calificare, atât la masculin, cât şi la feminin… Noi am cerut cu 30% mai puţin decât anul trecut, asta în condiţiile în care acesta fiind an preolimpic ar fi trebuit să ne dea cu 30% mai mult. Deci noi am fost maltrataţi din acest punct de vedere… Probabil că interesele sunt pur şi simplu de nivel personal, pentru că altfel nu se explică”.

Sursa: prosport.ro