Ieri, 09 decembrie 2022, în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 1186 a fost publicată OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Este vorba despre o nouă ordonanță ”trenuleț” prin care salariile militarilor, polițiștilor și polițiștilor de penitenciare au fost din nou înghețate.

Prin intermediul prevederilor OUG-ului, începând cu 1 ianuarie 2022, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/îndemnizațiilor de încadrare lunară se majorează cu 10% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a depăși valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită în anexele la Legea nr. 153/2017.

Conform ordonanței ”trenuleț”,  actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, polițiști și polițiști de penitenciare va urma să aibă, ținând cont de revendicarea Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, afiliat PUBLISIND, începând cu luna ianuarie 2023, valoarea stabilită în HG-ul pentru actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare.

Ordonanța trenuleț ține pe loc în continuare legea-cadru care pentru anul 2023 ar fi permis calcularea salariilor prin multiplicarea coeficienților de ierarhizare cu salariul minim brut (3000 lei cu evoluție ulterioară).

Click pe imagine pentru actul integral: