BNS se reconfigureaza ca organizatie sindicala confederativa. Dupa 3 ani de operatii sociale pe cord deschis, presarate cu tentative timide de resuscitare, am ajuns sa fim hraniti prin aparate. Asteptam doar ca cineva sa opreasca de tot curentul. Sau nu! BNS a inteles unde se greseste in miscarea sindicala si este dispus sa-si asume si sa impuna schimbarea, indiferent de efecte. Chiar daca pierd cativa lideri sau cateva organizatii, poate castiga o miscare, un popor. Este nevoie de comunicare si transparenta in interiorul miscarii sindicale. Oamenii au nevoie sa stie, sa vada cum sunt reprezentati, sa primeasca raspuns rapid la probleme, sa fie ajutati, sprijiniti, protejati in mod real.

Noul concept al BNS va fi dezagreat de o parte a miscarii sindicale si acesta este hopul cel mai dificil de trecut. Nu pare confortabil ca la nivel de confederatie sa se detina intreaga baza de date inclusiv problematica preluata din baza, de la membri catre organele de conducere ale sindicatelor si apoi catre federatii. Petitiile vor primi feed-back instantaneu si vor fi escaladate rapid la niveluri superioare in functie de probleme. Se va dispersa ceata care invaluia demersurile sindicale, altele decat cele mediatizate. Va ramane ce este real, ceea ce se face efectiv. Nu ne vom mai putea minti unii pe altii. Va exista call-center, oamenii vor primi instiintari prin mesaje trimise pe telefon sau prin alte metode pentru care pot opta.

Proiectul BNS este la stadiul 2. Dupa concepere si configurare si lansare, urmeaza ultimele finisari si activarea efectiva a portalului prin inregistrare de sus in jos: federatii, sindicate, membri. Fiecare va avea un cont, o pagina, o identitate, acces direct. Pe langa aspectele de interes pentru organizatii se va pune accent pe membrul simplu care va avea acces la metode simple de solutionare a unor probleme de sanatate si securitate, va beneficia de consultanta financiara si juridica, de oferte de joburi, de studii, oferte comerciale preferentiale si altele. BNS va avea ziare, alte publicatii, poate o televiziune, universitate proprie, iar regula va fi „nimic de ascuns”, astfel incat manipularile si zvonistica sa piarda din eficenta ca arme anti-sindicale.

Despre noul sistem sunt foarte multe de spus dar suntem convinsi ca BNS va reusi in cel mai scurt timp activarea integrala a interfetei pe care o puteti vizualiza intr-o varianta nefinalizata aici.

Vizualizati:

Ziarul Pagina 1 (publicatie BNS) – speram ca BNS sa reuseasca editarea primului numar in martie 2012
Sindicatul Viitorului (concept BNS)
Noul Portal al BNS
www.bns.ro