NORWAY GRANTS suplimenteaza bugetul proiectului implementat de SNLP in domeniul dialogului socialInformare SNLP – 22 iulie 2014

Itinerariul Dialog – Extindere 2014/104539

Conform informarii realizate cu ocazia Consiliului National SNLP din luna mai 2014, Proiectul Itinerariul Dialog ID (grant norvegian) implementat de SNLP ca aplicant, a fost confirmat la inceputul anului curent ca eligibil pentru extinderi de proiect care se materializeaza in suplimentarea bugetului pentru noi activitati dar si intr-o mica extindere a perioadei de implementare. Ulterior in luna iulie 2014, SNLP a semnat doua extinderi de proiect in valoare totala de aproximativ 126.000 Euro.

După acordarea unei prime suplimentări acordata de finantatorul norvegian în vederea implicării în cadrul proiectului a organizațiilor sindicale reprezentative din sistemele penitenciare portughez și francez, la începutul lunii iulie a fost semnat un nou contract de extindere a proiectului Itinerariul Dialog între SNLP și Innovation Norway, operatorul de program norvegian.

Această a doua extindere a proiectului presupune o majorare a bugetului cu 101.396 Euro, din care valoarea grantului este de 91.256 Euro (restul fiind cofinantare) precum și extinderea perioadei de implementare până la 31.12.2014.

Finanțarea obținută prin extinderea proiectului va permite: Organizarea pentru prima dată în istoria sistemului penitenciar a unei întâlniri de lucru cu durata de 2 zile între conducerea sistemului penitenciar (top management ANP și directori de unități) și liderii de sindicat SNLP/PUBLISIND. Întâlnirea este programată în luna noiembrie, în perioada 17-20.11.2014, sub forma de ateliere (administrație/sindicat) dar și sub forma de plenară vizând aspecte de interes ale dialogului social în sistemul penitenciar. Bex SNLP intentioneaza sa organizeze si Consiliul National SNLP in aceeasi perioada, avand in vedere faptul ca intr-un dintre zile, cele doua grupuri (ANP si SNLP) vor lucra in sesiuni distincte.

Intenția Bex SNLP este de a facilita prezența la această întâlnire a factorilor politici responsabili din sistemul penitenciar, precum si cu atributii privind gestionarea domeniului dialogului social (ministrul justiției, ministrul delegat pentru dialog social, președinte BNS etc) dar și a partenerilor și finanțatorului (parteneri norvegieni și ambasada Norvegiei în România). Pe lângă importanța invitaților, evenimentul este unic și prin anvergura sa: estimăm un număr de peste 100 participanți!

Organizarea a 8 întâlniri locale pentru promovarea dialogului social la nivel regional. Această activitate va oferi posibilitatea ca in fiecare euro-regiune sa fie organizate urmatoarele activitati:

  • Desfășurării  unei întâlniri de diseminare a proiectului (organizată împreună cu reprezentanții ANP) în unitățile vizate – 40 participanți.
  • Desfășurării unei întâlniri de o zi cu participarea președinților și cate unui vicepreședinte ai filialelor din euro-regiune – 16 participanți.
  • Derularea unei sesiuni de instruire în dialog cu membrii de sindicat ai unităților organizatoare – 16 participanți.

Perioadele și locațiile estimate pentru derularea acestui tip de activități sunt:

Nr.crt

Locație/unitate

Perioada (săpt)

Unități din regiune

1

Timișoara

18-22 august

Timișoara, Buziaș, Arad, Deva

2

Tg Mures

25-29 august

Tg Mureș, Aiud, Mc Ciuc, Codlea

3

Constanta

8-12 septembrie

Poarta Albă, Spital Poarta Albă, Tulcea, Brăila, Tichilești, Galați, Focșani

4

Bacău

Septembrie

Bacău, Tg Ocna, Spital Tg Ocna, CR Tg Ocna, Vaslui, Iași, Botoșani

5

Cluj

20-23 octombrie

Gherla, Sp Dej, Oradea, Satu Mare, Baia Mare

6

Craiova

Noiembrie

PMS Craiova, PMT Craiova, Pelendava, Severin, Tg Jiu

7

Colibași

Noiembrie / Decembrie

P Colibași, Sp. Colibași, Găești, Mărgineni, Târgșor, Ploiești, Slobozia, Giurgiu

8

București

Decembrie

ANP, Jilava, Sp. Jilava, BAGR, Rahova, Sp. Rahova

Promovarea dialogului social și a SNLP ca organizație sindicală reprezentativă a sistemului penitenciar prin diferite mijloace audio, video, tipărituri.

Noul contract de finanțare reprezintă o provocare deosebită, având în vedere caracterul de noutate al acțiunilor propuse precum și anvergura acestora. Implementarea cu succes depinde în mod exclusiv de modul în care vom acționa ca o organizație sindicală modernă.

Adrian Neagoe – vicepresedinte SNLP