Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic – MCPDC  a decis lansarea consultatiei publice pentru modificarea Normelor de aplicare a Legii nr. 544/2001, legea privind accesul la informatii de interes public.

Dupa perioada de evaluare privind aplicarea legislatiei transparentei in Romania la nivelul a peste 200 de institutii (centrale si locale) si dupa consultarea cu societatea civila, MCPDC a lansat (in conformitate cu atributiile proprii) in 10 mai 2016 in dezbatere publica Proiectul de Hotărâre de Guvern privind modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 123/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Detalii  accesand link-ul: http://dialogcivic.gov.ro/2016/05/anunt-consultare-publica-privind-proiectul-de-hotarare-a-guvernului-pentru-modificarea-si-completarea-normelor-metodologice-de-aplicare-a-legii-nr-5442001-privind-liberul-acces-la-informatiile-d/

Pentru ca Legea nr. 52/2003, legea transparentei decizionale, nu prevede posibilitatea redactarii de norme, MCPDC a finalizat recent un Ghid privind un proces transparent si eficient de dezbatere publica in administratie, asumat impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), varianta finala urmand a fi exepdiata UAT-urilor din tara.

Sursa: Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic