Miercuri, 30 august au avut loc discutii in cadrul grupului de lucru constituit in urma Consiliului National Tripartit la sediul Ministerului Consultarii Publice si Dialogului Social.

Temele abordate au vizat elaborarea regulamentului de sporuri pentru familia ocupationala Sanatate si Asistenta Sociala  si Legea Asistentei Sociale.

La aceasta intalnire au participat reprezentanti ai confederatiilor sindicale, secretarul de stat in cadrul MCPDS – Marius Sepi, secretarul de stat din  ministerul Sanatatii, reprezentanti din MMJS  si ai  Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului.

Din partea Blocului National Sindical au participat domnul Gabriel Chifu, vicepresedinte BNS sector Asistenta Sociala si secretar general al Federatiei PUBLISIND( reprezentativa la nivelul sectorului de activitate Asistenta Sociala) si domnul Moldovan Dumitru- presedinte al Sindicatului UNIREA din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, sindicat afiliat PUBLISIND.

In cadrul discutiilor s-au prezentat punctele de vedere ale confederatiilor sindicale referitoare la sporurile din regulament, neagrate de partea guvernamentala.

Gabriel Chifu in interventia sa a sesizat modul rapid prin care partea guvernamentala doreste sa aprobe acest regulament si a solicitat ca aprobarea sa survina dupa o consultare si o negociere cu partea sindicala, atragand totodata atentia ca reducerea sporurilor nu poate fi luata in calcul.

Domnul Moldovan Dumitru a prezentat problemele cu care se confrunta in relatia cu Directiile de Sanatate Publica pentru expertizarea locurilor de munca, expertizare necesara pentru aplicarea sporurilor.

O noua intalnire va avea loc in jurul datei de 5 septembrie a.c.

 

Sursa foto: Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social