Chiar dacă este pandemie și Guvernul a reușit să ne limiteze mijloacele sindicale pe care le avem la dispoziție, continuăm să negociem pentru sindicatele membre. De data aceasta am fost prezenți la Giurgiu unde Sindicatul Danubius ne-a cerut sprijinul pentru negocierea și semnarea primului contract colectiv de muncă. Este greu de crezut, dar la nivelul acestui UAT nu a existat până acum un astfel de document deosebit de important pentru angajați.

Astăzi, 1 noiembrie 2021, începând cu ora 11:00, la Giurgiu, a avut loc prima ședință de negociere a Contractului colectiv de muncă dintre Primăria Municipiului Giurgiu și Federația PUBLISIND.

Primarul Municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, administratorul public, Ionel Muscalu și Steluța Văduva, șef coordonator RU, au participat din partea angajatorului, iar salariații au fost reprezentați de o delegație a Federației PUBLISIND formată din: secretarul general Cosmin Andreica, vicepreședintele Andy Nagy și Giorgiana Saltelechi, președintele Sindicatului Danubius.

În cadrul procedurii de inițiere a negocierilor CCM pentru salariații din cadrul aparatului de specialitate și direcțiilor subordonate Consiliului Local au fost reliefate aspectele de natură salarială, profesională, precum și promovarea drepturilor angajaților ce vor face obiectul Contractului colectiv de muncă pentru personalul contractual și a Acordului colectiv de muncă pentru funcționarii publici.

Este important de punctat deschiderea față de dialogul social manifestată de actuala conducere a Primăriei Giurgiu, având în vedere că este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când la nivelul acestei instituții au loc astfel de negocieri în interesul salariaților.

Echipa Federației PUBLISIND