Astazi, 24 iulie 2019, la sediul Ministerului Mediului, a avut loc prima sedinta de negociere a Acordului / Contractului colectiv de munca la nivelul grupului de unitati – Ministerul Mediului, in conditiile Legii nr.62 / 2011 – Legea dialogului social.

Componenta delegatiei PUBLISIND a fost urmatoarea: Florin Stoica, Catalin Traistaru, Andy Nagy, Viorica Iacob si Roland Soava. Pana la urmatoarea sedinta de negociere federatia va transmite observatii si propuneri pentru completarea draftului supus dezbaterilor.

Suntem hotarati sa obtinem cat mai mult pentru membrii nostri si nu vom accepta o negociere doar de fatada si fara beneficii concrete. Dupa ce timp de ani de zile contractul colectiv a fost la rubrica „si altele” pentru ministrii care s-au perindat la Ministerul Mediului, este exclusa varianta unui CCM facut pe genunchi, la directiva guvernului, care brusc isi doreste negocieri si parteneriate cu organizatiile sindicale.

Abordam toate negocierile din pozitia noastra de parteneri de dialog social, astfel cum acestia sunt prevazuti de Legea nr.62/2011, iar procesul de dialog social este definit ca fiind procesul voluntar prin care partenerii sociali se informaza, se consulta si negociaza in vederea stabilirii unor acorduri in problemele de interes comun, precum si pe baza recunoasterii reciproce a partenerilor de dialog social, ca acord voluntar prin care acestia isi recunosc unul altuia legitimitatea stabilirii unui demers comun.

La solicitarea sindicatelor membre, federatia va transmite informatii, sfaturi, exemple de spete si cazuri de bune practici in ceea ce privește negocierea colectiva si felul în care pot fi soluționate conflictele de interes si de muncă in conditii favorabile membrilor de sindicat. Chemati-ne si venim alaturi, la negocierile colective pe care le initiati cu angajatorul dumneavoastra.

*Respect profesional!

Echipa PUBLISIND