Luni 1 Martie 2021, la ora 11,00 PUBLISIND a protestat in modul in care isi doreste Florin Câțu. Cu gura lipita, fara zgomote si fara deranj. Este un mesaj prin care transmitem opiniei publice inclusiv prin intermediul presei internationale, faptul ca dialogul social este declarat oficial mort, in Romania. Prim-ministrul a trecut la amenintari directe la adresa sindicatelor si in general a miscarii sindicale pe motiv ca sunt prea multe proteste care ii perturba strategiile axate doar pe taieri. Atitudinea pe care o are ne intoarce in comunism!

Desi am avut leucoplast pe gura, ne-am transmis mesajele in scris si am punctat actiunea in acelasi mod in care am facut-o la fiecare miting – fum colorat. Prin asta aratam ca nu ne este teama si ca vom lupta in continuare pentru drepturi si libertati, indiferent cati jandarmi si cate amenzi veti pune pe noi. Indiferent de cata liniste aveti voi nevoie, ca sa taiati! Indemnam toate organizatiile sindicale sa faca la fel!

La finalul actiunii doua sindicaliste PUBLISIND au impartit flori fortelor de ordine care ne supravegheau, in efective care depaseau consistent numarul de participanti la protest. Majoritatea jandarmilor prezenti au avut eleganta de a primi zambilele sindicale, insa am fost surprinsi si de cateva intoarceri cu spatele uniformei albastre, probabil de teama observatiilor pe care le-ar fi putut primi de la sefi (foto – libertatea.ro).