” Miting anti-sărăcie, la Ministerul Tineretului și Sportului”

Comunicat de presă – 11 mai 2021

Miercuri, 12 mai 2021, Sindicatul Național Sport și Tineret organizează un miting de protest în fața Ministerului Tineretului și Sportului, din strada Vasile Conta nr.16, sector 2, București,  începând cu ora 12.00.

SNST continuă astfel seria acțiunilor de protest, având în vedere faptul că în continuare pare imposibilă identificarea unor soluții pentru problemele din Sport și Tineret, probleme semnalate de organizația noastră dar care nu au fost considerate importante de conducerea MTS, care refuză dialogul social, ermetizeaza procesul decizional și isi ascunde incompetența în spatele ușilor inchise.

Cerem Ministrului Tineretului și Sportului să se implice de urgență în rezolvarea următoarelor priorități:

  • repartizarea bugetului către structurile subordonate și către federații pe baza unor criterii clare și obiective;
  • alocare de buget pentru premierea sportivilor, antrenorilor și colectivelor tehnice;
  • măsuri și demersuri pentru eliminarea inechitățile salariale;
  • deblocarea posturilor vacante;
  • transparență privind descentralizarea;
  • siguranța locurilor de muncă – îmbunătățirea condițiilor de muncă;
  • dialog social real și corect.

Acest management arogant și netransparent trebuie să înceteze! Actuala conducere a MTS nu se consultă cu specialiștii din federațiile sportive sau din structurile subordonate, iar măsurile aberante care se stabilesc de un grup restrâns de persoane din minister au generat un blocaj fără precedent în Sport și Tineret.

Proiectul descentralizării unităților din subordinea MTS continuă într-un mod total netransparent ceea ce face ca totul să arate ca un proiect ascuns, să semene cu o adevărată lovitură imobiliară, fără a se ține cont de siguranța locurilor de muncă, singura prioritate fiind interesele patrimoniale.

Toate demersurile sindicale orientate în direcția corectării situațiilor cu care ne confruntăm sunt imposibile din cauza blocării dialogului social de către conducerea ministerului și nu putem avansa nici în ceea ce privește eliminarea inechităților salariale existente în domeniul cu cele mai mici venituri din sistemul bugetar romanesc.

MTS își dorește performanță în Sport și Tineret, dar umilește toate categoriile angrenate în aceste domenii de activitate: sportivi, tineri, antrenori și personalul suport. Excelența și recordurile nu se obtin fără condiții minime de pregătire și cu oameni care nu își pot asigura traiul zilnic!

Acțiunile SNST vor continua până la soluționarea revendicărilor! Protestăm față de superficialitatea, dezinteresul și lipsa de respect pentru propriul personal dar in general pentru domeniul Sport și Tinert, manifestate de actuala conducere a MTS! Nu acceptăm tergiversările, cerem soluții pentru problemele grave din sistem și atragem atenția că Sportul și Tineretul din România se zbat într-o sărăcie absolută, deși se pretind performanțe de top!

Sindicatul Național Sport și Tineret

Comunicat de presă – 11 mai 2021