Continuam actiunile fara sa deviem de la calendar! Nu slabim presiunea exercitata asupra unui guvern neinteresat de dialogul social. Mitingurile PUBLISIND de maine din fata Internelor precum si de la prefecturile Maramures, Satu Mare si Bihor, vor fi sprijinite de proteste la prefecturile Galati, Botosani, Timis, Mehedinti, Sibiu si Olt. Din ce in ce mai multe organizatii sindicale din sistemul public aleg sa intre in lupta si sa se opuna inghetarilor salariale din 2021 care in mod cert prevestesc diminuarile din 2022.

Daca Florin Cîțu prefera o guvernare fara consultare, noi ii asiguram in fiecare miercuri cate o strigare anti-nepasare. Florin Cîțu va fi surprins de determinarea noastra atunci cand salariile, pensiile si locurile de munca ne sunt in pericol. La acest moment se pregateste un pachet extrem de complex si agresiv de masuri anti-bugetari centralizandu-se sporurile din toate institutiile in scopul eliminarii unora dintre acestea si al transformarii altora din procent in suma fixa.

Totodata se lucreaza deja febril la solutii pentru modificarea profunda a legii-cadru precum si la o serie de artificii bugetare care includ masuri de tipul reducerii saptamanii de lucru cu o zi (neplatita), ori acordarea unei zile libere pe saptamana (platita cu salariul de baza, fara sporuri de prezenta) si la alte asemenea șurubăreli. Este bine sa ne asteptam la absolut orice surprize si sa fim pregatiti de reactii!

Comunicat de presa actualizat (click pe imagine):