Astazi, 18 decembrie 2009, in sistemul ANP s-a scris istorie sindicala. Dupa ce in 2006, salariatii din penitenciare incepeau sa beneficieze prin statut de dreptul la greva, astazi doar 4 zile au despartit sistemul penitenciar de

Astazi, 18 decembrie 2009, in sistemul ANP s-a scris istorie sindicala. Dupa ce in 2006, salariatii din penitenciare incepeau sa beneficieze prin statut de dreptul la greva, astazi doar 4 zile au despartit sistemul penitenciar de prima actiune grevista organizata in structura de aparare si siguranta nationala.

Sindicalistii nu intentionau sa vulnerabilizeze siguranta locurilor de detinere. Miercuri pe 23 decembrie 2009 ar fi protestat absolut legal si democratic pentru drepturile lor. Toate conditiile impuse de lege erau intrunite. Greva devenise iminenta.

In vederea garantarii sigurantei precum si efectuarii unei treimi din activitate, conform legii, urmau sa fie initiate intalniri cu administratia pentru a se gasi solutii in vederea mentinerii capacitatii operationale a sistemului pe timpul grevei de avertisment anuntate.

S-au redacta