Informam in precedentul articol:

„La acest moment se pregateste un pachet extrem de complex si agresiv de masuri anti-bugetari centralizandu-se sporurile din toate institutiile in scopul eliminarii unora dintre acestea si al transformarii altora din procent in suma fixe.

Totodata se lucreaza deja febril la solutii pentru modificarea profunda a legii-cadru precum si la o serie de artificii bugetare care includ masuri de tipul reducerii saptamanii de lucru cu o zi (neplatita), ori acordarea unei zile libere pe saptamana (platita cu salariul de baza, fara sporuri de prezenta) si la alte asemenea șurubăreli”
La etajul 2 din MFP, un grup de mari specialisti in scuturari de bani de te miri unde si cum, lucreaza in secret la solutii cerute de guvern. Iata o prima mostra, respectiv o adresa receptionata ieri in ministere cu termen de raspuns 3 zile. Pe cei de la MFP nu ii intereseaza ca numeroase sporuri din sectorul bugetar au fost inghetate in salariile de baza in anul 2009 sub forma sumelor compensatorii inventate de alt guvern plin de imaginatie la taieri – Guvernul Boc. Vom cere mai multe detalii cu ocazia mitingului planificat de PUBLISIND pe 3 februarie la sediul MFP