Sindicatul Protectia Copilului Giurgiu (SPCG) afiliat al Federatiei PUBLISIND, a decis declansarea de proteste sub coordonare si cu sprijin din partea PUBLISIND. Astazi au avut loc intalniri ale PUBLISIND cu reprezentantii SPCG dar si cu directorul general al institutiei care nu poate oferi solutii si cu atat mai putin garantii. Pe fondul cresterilor salariale asteptate inclusiv in planul salariului minim, in DGASPC Giurgiu, nu se platesc contributii de 5 luni si salarii de doua luni. In prag de sarbatori, salariatii ajung sa isi amaneteze obiectele pentru a plati rate iar conducatorul institutiei anunta inclusiv riscul ca directia sa devina nefunctionala in scurt timp. Am stabilit impreuna calendarul de actiuni care se vor declansa saptamana urmatoare si care implica comunicate, petitii, mitinguri, marsuri si alte actiuni sindicale (procese etc). Presa din minicipiul Giurgiu deja a preluat situatia in detaliu.

Suntem în data de 5 Decembrie 2018, la 24 de zile după ziua în care, luna trecută, salariații DGASPC Giurgiu ar fi trebuit să-și primească drepturile salariale aferente lunii Octombrie. Azi, 5 Decembrie 2018, salariații DGASPC Giurgiu sunt în aceeași situație, cu contribuțiile la asigurările sociale neplătite de luni de zile bune, o situație gravă pe care am semnalat-o în repetate rânduri, cu salariile iar întârziate, cu perspective sumbre în privința primirii salariilor.
Vă citez doar câteva mesaje pe care le-am primit din partea unor salariați DGASPC Giurgiu: „Ne au mințit nu se dau banii”; „Sunt intretinator de familie si nu mai am ce sa pun pe masa la copil”; „Deja au început preavizele la lumină și gaze”; ”Intreb si eu de unde au bani ptr camere video pe care le monteaza acum in locatii?? Pentru salarii si asigurari nu au bani”; „Nu am primit nici salarii nici tichete de vacanta numai minciuni tot timpul.”; ”Surpriza este că eu sunt în concediu medical și nu mi-l vor plăti și nu înțeleg DE CE.”  Aceasta este doar o foarte mică parte a mesajelor pe care oamenii mi le trimit disperați, ajunși la limita răbdării și la capătul puterilor. Oameni care muncesc și care se așteaptă ca salariile cuvenite muncii lor să le fie plătite la timp, oameni care nu cer nimic mai mult decât ceea ce li se cuvine ba chiar oameni care au fost suficient de răbdători pentru că de aproximativ 5-6 luni de zile nu li s-au plătit contribuțiile la asigurările sociale suficient lucru, aș zice eu, să se fi revoltat.
Marian Mina (PSD), președinte CJ Giurgiu, şi directorul numit prin vot politic în CJ Giurgiu, Sima Valentin, NU au soluții. Mai mult, probabil că Marian Mina crede încă în Moș Nicolae pe care probabil îl consideră responsabil cu plata facturilor angajaților DGASPC Giurgiu. Probabil că Marian Mina (PSD Giurgiu) crede încă în Moș Crăciun despre care probabil are impresia că este cu adevărat în măsură să hrănească și să îmbrace copiii familiilor salariaților DGASPC Giurgiu. Incompetența celor doi, a președintelui CJ Giurgiu Marian Mina (PSD) și a directorului Sima, cel numit prin vot politic în Consiliul Județean (o paranteză, un vot pe care NU am înțeles de ce l-au acordat și consilierii liberali-poate pentru că nu sunt decât scriptic din partea PNL?), a adus salariații DGASPC Giurgiu la limita disperării și a făcut ca limita răbdării să le fie depășită.
Așa se face că Sindicatul Protecția Copilului Giurgiu, un sindicat cu 700 de membri, a hotărât să transmită un mesaj clar și răspicat care ar putea fi interpretat așa: „AJUNGE! Ne vrem drepturile!”Reprezentanții Sindicatului Protecția Copilului (SPC) Giurgiu s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Federației Sindicale PUBLISIND, federație căreia SPC Giurgiu îi este afiliat, pentru a pune la punct ultimele detalii ale mișcărilor sindicale de protest ce urmează. Revendicările sunt de o dureroasă normalitate sindicaliștii cerând, printre altele, să li se plătească salariile și să li se aducă la zi plata contribuțiilor la asigurările sociale. Sindicaliștii au planificat o grevă japonezăpentru data de 11 Decembrie grevă urmată de pichetarea sediului DGASPC Giurgiu continuată cu un marș de protest până la Consiliul Județean Giurgiu , în data de 12 Decembrie.

cititi mai mult