Conform calendarului stabilit, miercuri, pe data de 27 februarie 2013, a fost organizat seminarul de lansare a proiectului SNLP – Itinerariul Dialog ID. Pe data de 25 februarie, partenerii din Norvegia si Belgia au fost intampinati de managerul proiectului Adrian Neagoe (vicepresedinte SNLP) iar pe data de 26 februarie, la Hotel Europa Royale din Bucuresti a avut loc intalnirea de management in cadrul careia s-au realizat informari, au fost dezbatute diferite aspecte relevante in etapa de implementare si au avut loc pregatiri pentru seminarul de lansare.


 

Pe data de 27 februarie 2013, incepand cu ora 9,30 a fost deschis seminarul de lansare a proiectului, organizat la Penitenciarul Rahova cu invitati din partea ministerelor justitiei si muncii, ANP, BNS, precum si Federatiei PUBLISIND. Seminarul a fost coordonat de aplicant (SNLP), insa toti partenerii si invitatii au participat cu prezentari sau luari de cuvant.
Intrunirea s-a derulat in bune conditii marcand corespunzator un moment important in domeniul dialogului social din sistemul penitenciar romanesc. Pentru prima data, intr-un cadru formalizat, sustinut prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, in cadrul Programului Munca Decenta si Dialog Tripartit, sindicatele si angajatorii din penitenciare practica dialogul social in mod organizat, in realizarea obiectivelor stabilite de SNLP in proiectul Itinerariul Dialog ID.
Urmeaza doi ani de munca si provocari la finalul carora ne dorim sa putem spune ca am facut un pas inainte si am generat plusvaloare in planul relatiilor sociale si de parteneriat, in sistemul nostru (si nu numai) avand un scop dublu si anume un serviciu penitenciar european si o miscare sindicala moderna, bazata pe constructivitate.
Documente atasate: