Asa cum am precizat in informarea precedenta, joi 10 mai 2018 la sediul Ministerului Sanatatii a avut loc o intalnire ( PUBLISIND a cerut o astfel de intalnire de la inceputul lunii aprilie, imediat dupa intrarea in vigoare a regulamentului de sporuri pentru familia ocupationala sanatate si asistenta sociala) in cadrul careia s-a pus in discutie necesitatea modificarii  Anexei 9 din HG nr. 153/2018 ( anexa dedicata asistentei sociale).

Federatia PUBLISIND a fost reprezentata la intalnire de catre dl. Pasare Nicolae, vicepresedinte PUBLISIND si de catre dl. Florin Brandoi, presedintele Sindicatului din DGASPC Sector.

In cadrul discutiilor  au fost  sustinute  prevederile discutate in etapele de consultare ale regulamentului (PUBLISIND fiind prezenta la toate discutiile purtate in acest sens) precum si observatiile transmise de catre sindicatele afiliate.  Principalele modificari vizeaza:

  • inlocuirea sintagmei ” personal de specialitate” cu sintagma ” personal” ( asa cum am propus inca de la prima etapa de consultari in vara anului 2017)
  • includera  la toate criteriile si a unitatilor de asistenta sociala/centre cu sau fara personalitate juridica/servicii sociale fara cazare ( in actuala forma fiind incluse doar cele cu cazare)
  • Spor de 15% calculat la salariul de bază acordat asistentului personal profesionist pe perioada în care are în îngrijire o persoană cu handicap grav sau accentuat, acordat in plus fata de cel mentionat la lit. B(2) , lit. D  si lit. E
  • acordarea sporului de 15% din salariul de baza pentru asistentii maternali profesionisti pentru fiecare copil dat in plansament incepand cu cel de-al II- lea copil.
  • a fost propusa  includerea în regulament si acordarea sporurilor pentru cei ce lucreaza in   serviciile de evaluare complexă;

 

Minuta cuprinzand propunerile poate fi consultata aici

 

Pasare Nicolae- vicepresedinte PUBLISIND domeniu Asistenta Sociala