În cursul zilei de astăzi Președintele PUBLISIND a avut o întrevedere cu Directorul General RA-APPS, domnul Marius Grajdan, pe tema revendicărilor înaintate de Sindicatul Sucursala Transporturi Bucureștii Noi – Garaj Paris, organizație sindicală recent constituită și afiliată la federația noastră. Revendicările care vizează, ca aspect prioritar, inechități salariale, au fost preluate de PUBLISIND fiind susținute în întâlnirea cu managerul Regiei Autonome – Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat, entitate care are în subordine și coordonare departamentul la nivelul căruia este constituit sindicatul. Federația PUBLISIND este reprezentativă la nivel RA-APPS.

Directorul General RA-APPS a manifestat deschidere pentru dezbaterea problematicii specifice și a admis că într-adevăr, ulterior reorganizării fostei sucursale sub formă de departament, diferențele salariale dintre angajații care ocupa același tip de funcții în cadrul aceleiași instituții, pot fi apreciate în mod justificat ca inechități și trebuie corectate urgent. În acest sens, dl Grajdan ne-a asigurat că sunt în derulare demersuri (propuneri, motivări, calcul de impact etc) în vederea alinierii salariilor pentru același tip de funcții la nivel RA-APPS începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Totodată pe finalul anului în curs, din fondurile rămase disponibile se vor acorda majorări salariale însă nu în mod unitar ci acordând prioritate salariilor cele mai mici (majorări de 3% și respectiv 10,3%) în scopul de a atenua diferențele salariale între angajații RA-APPS, astfel încât membrii noștri vor înregistra o primă creștere salarială chiar în cursul lunii curente. Cu privire la solicitarea de asigurare CASCO a mașinilor de serviciu, domnul Director General a fost de acord că este o revendicare corectă și a explicat că problema se va rezolva rapid, adâugând faptul că urmează în scurt timp și o reînprospătare etapizată a parcului auto.

O problemă ceva mai spinoasă o reprezintă cea a orelor suplimentare prestate în volum mare și care se pot plăti fără însă a fi depășit plafonul maximal de 360 de ore suplimentare pe an. Având în vedere programul neregulat de lucru al șoferilor precum și activitățile deseori dificil de anticipat, numărul de ore suplimentare este foarte greu de controlat și apar anumite nereguli și asperități pe care PUBLISIND își propune să le clarifice în perioada imediat următoare pentru a fi în măsură să propunem soluții fezabile angajatorului.

Președintele PUBLISIND a apreciat maniera proactivă în care Directorul General RA-APPS  a abordat problemele semnalate și a exprimat dorința de a menține deschis acest plan al dialogului până la detensionarea totală a situației prin soluționarea tuturor revendicărilor, cu asigurarea din partea noastră că toate detaliile întâlnirii vor fi transmise către domnul Valentin Bucur, Președintele Sindicatului Sucursala Transporturi Bucureștii Noi – Garaj Paris. Comunicarea a fost realizată imediat după întâlnire, urmând ca forul de conducere al sindicatului să analizeze concluziile transmise și decidă strategia în continuare.