Institutul National de Administratie – INA  va fi readus la viata, proiectul de ordonanta privind infiintarea acestuia aflandu-se pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de astazi, 24.08.2016.

Conform declaratiilor Vicepremierului Vasile Dancu, INA va incepe sa functioneze de anul viitor si va oferi formare pentru functionarii superiori, cursuri speciale. Exemplul oferit de Vicepremier a vizat functia de prefect, acesta a precizat ca nimeni nu va putea ocupa functia de prefect fara sa aiba studii speciale de un an sau doi de administratie de inalta clasa.

Vicepremierul a mai precizat ca in sedinta de saptamana viitoare a executivului va fi aprobata  o conditionalitate europeana care obliga la modificarea strategiei de formare in functia publica.

Strategia va detalia: modalitatea prin care se va intra in sistemul public (organizarea concursurilor va fi modificata totalmente), retinerea functionarilor publici in sistem, tipurile de formare necesare pentru tot parcursul exercitarii functiei publice.

Vasile Dancu a precizat ca in viitor se doreste reorganizarea totala a sistemului administratiei, iar planurile de reorganizare prevad  schimbarea sistemului de control in functia publica si definirea foarte clara a sistemului carierei.

Strategia privind dezvoltarea functiei publice a fost aprobata de Guvern in 27.07.2016 si detalii se pot citi accesand articolul de mai jos.

https://publisind.ro/guvernul-a-aprobat-strategia-pentru-dezvoltarea-functiei-publice/

Declaratii Vicepremier

untitled