Comisia pentru Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor, intrunita in sesiune ordinara, ieri 31.08.2016,  a avut ca punct pe ordinea de zi Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Codului muncii- initiativa cetateneasca promovata de Blocul National Sindical.

In urma dezbaterilor purtate s-a stabilit ca incepand de luni, 5.09.2016, in fiecare zi, cu exceptia zilei de marti, timp de doua saptamani, sa aiba loc intalniri tehnice de lucru.

Sedintele vor incepe in fiecare zi de la ora 10.00, cu participarea membrilor Comitetului de Initiativa ( BNS), reprezentanti ai confederatiilor patronale si sindicale reprezentative precum si reprezentanti ai Guvernului.

Articolele din propunerea de modificare legislativa agreate de parti vor fi validate in Plenul Comisiei fara a mai fi dezbatute. Articolele ramase in divergenta in urma dezbaterilor din Grupul de lucru vor fi dezbatute in Plenul Comisiei, vor fi analizate argumentele tehnice aduse de parti si membrii Comisiei vor decide pentru fiecare punct in parte.

Presedintele BNS, Dumitru Costin a tinut sa multumeasca membrilor Plenului Camerei Deputatilor pentru faptul ca au decis retransmiterea la Comisia pentru Munca, spre dezbatere, a celor doua proiecte de lege initiate de BNS cu sprijin parlamentar – legea negocierilor colective si legea conflictelor de munca.

Cele doua proiecte de acte normative sunt relevante pentru propunerea BNS de modificare a Codului Muncii, de aceea, pe parcursul dezbaterilor din grupul de lucru pentru analiza Codului, reprezentanții BNS vor face trimiteri inclusiv la aceste doua proiecte de acte normative, astfel incat sa se asigure coerenta in reglementare pentru instrumentele de baza cu care opereaza piata muncii.

Mai multe detalii: http://www.bns.ro/2015-04-20-09-24-30/266-initiativa-cetateneasca-pentru-modificarea-codului-muncii-promovata-de-bns-a-fost-dezbatuta-in-comisia-pentru-munca-din-camera-deputatilor

Sursa: Blocul National Sindical