Informari PUBLISIND
(fuziune confederatii, reprezentativitate, cotizatie, sedinte BNS)

7 nov 2011

1. Miercuri 9 nov 2011, la sediul Cartel ALFA are loc intalnirea dintre federatiile sindicale constituite in administratia publica, afiliate BNS si Cartel ALFA. Din partea BNS participa PUBLISIND si Fed Al I Cuza (politisti – fosti afiliati PUBLISIND) iar din partea Cartel ALFA participa FNSA (administratie locala), FSANP (penitenciare), FSNPPC (politie) si FSNFP (functionari publici). Se va dezbate procesul de fuziune dintre cele doua confederatii din perspectiva federativa, incercandu-se o armonizare a intereselor si o analiza a oportunitatii si posibilitatilor de fuziune intre federatii. In procesul de fuziune ALFA-BNS, subsemnatul (in calitate de presedinte PUBLISIND si de membru al echipei BNS de negociere a fuziunii) a mai participat si va continua sa participe si la alte sedinte intre federatiile profesionale in domeniile cultura si asistenta sociala – atribuite in responsabilitate.

2. La scurt timp dupa depunerea la Tribunalul Bucuresti a documentelor, instanta s-a pronuntat deja, favorabil, asupra reprezentativitatii PUBLISIND la nivel de grup de unitati ANP (penitenciare), urmand redactarea sentintei. Continua procesul de dobandire a reprezentativitatii SNLP la nivel de unitati prin filialele teritoriale (situatie actualizata pe site). Imediat dupa emiterea HG privind sectoarele de activitate, se va depune la TB si solicitarea de acordare a reprezentativitatii PUBLISIND la nivel de sector. Mai exista inca sindicate restante care nu au trimis declaratia in nume propriu privind numarul de membri. Rugam urgentati.

3. BEx BNS va avea loc pe data de 14 nov 2011 iar CN BNS se va organiza in perioada 15-16 nov 2011. Ambele sedinte au loc in Bucuresti

4. Incepand cu luna in curs in Ministerul Educatiei salariul se calculeaza printr-un nou program (Edusal) care nu prevede posibilitatea retinerii cotizatiei pentru sindicat. Acest demers a fost anticipat de BNS ca fiind una dintre loviturile de gratie date sindicatelor care nu isi vor mai putea colecta cotizatia incetand sa functioneze, si prin urmare a fost pregatit un sistem alternativ, in legatura cu care se vor realiza instructaje, daca se va impune. Stirea apare si in presa insa destul de sters.
http://www.ziarulunirea.ro/de-maine-sindicalistii-vor-fi-scosi-din-reteaua-informatica-de-salarizare-edusal/