La solicitarea Sindicatului Unirea, sindicat afiliat al  federatiei noastre, Ministerul Sanatatii a organizat ieri 14 martie 2018 o sedinta publica de dezbatere a proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiții de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 precum și a condițiilor de acordare a acestuia.

La dezbatere au fost anuntati sa participe, reprezentand partea ministeriala

  • doamna Sorina Pintea, ministrul sănătății;- care nu a mai participat
  • domnul Tiberius Marius Brădățean, subsecretar de stat;
  • reprezentanți ai Direcției Management și Structuri Sanitare;
  •  reprezentanți ai Direcției Generale Asistență Medicală și Sănătate Publică;
  •  reprezentanți ai Direcției Generale Juridică și Resurse Umane,
  • reprezentanți din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Federatia PUBLISIND a transmis amendamente de modificare a regulamentului, in speta a anexei nr. 9 ( cea destinata sectorului asistenta sociala)  si dupa publicarea in transparenta decizionala a proiectului.( a transmis initial observatii pe proiectul ce a fost discutat cu federatiile sindicale reprezentative pe sector) .

La dezbaterea de ieri PUBLISIND a fost reprezentata de Pasare Nicolae-  vicepresedinte PUBLISIND si presedinte al Sindicatului Salariatilor din DGASPC Gorj, Florin Brandoi-  vicepresedinte BNS si presedinte al Sindicatului din DGASPC Sector 3, Moldovan Dumitru – presedinte al Sindicatului Unirea Cluj si Dragos Gradinariu – Sindicatul Unirea Cluj.

In cadrul dezbaterii au fost sustinute amendamentele transmise de Federatia PUBLISIND ulterior publicarii pe site-ul Ministerului Sanatatii a Hotărarii  Guvernului pentru aprobarea Regulamentului-cadru .

Discutiile au fost finalizate fara o decizie concreta, concluzia fiind ca propunerile vor fi analizate la nivel de ministere (MS si MMJS) si ulterior va fi publicata forma finala a regulamentului.

In conformitate cu prevederile legale in materie in termen de 10 zile de la aceasta dezbatere Ministerul Sanatatii va informa initiatorul ( Sindicatul Unirea Cluj) daca amendamentele au fost acceptate sau daca au fost respinse, motivul respingerii.