Blocul National Sindical isi consulta membrii cu privire la oportunitatea organizarii unor actiuni de protest sindicale. Dincolo de mesaje de solidarizare si de participari individuale la actiuni spontante, consultarea BNS are rolul de a orienta o decizie care poate genera o miscare de anvergura, materializata prin zeci de mii de oameni scosi in strada.

Pana de curand, populatia nu a parut sa manifeste interes fata de actiunile organizate de sindicate. Nici modificarea Codului muncii, nici legislatia salariala, nici dialogul social nu au fost de natura a misca masele. In afara de sindicalisti, in strada nu a iesit nimeni.

Acum lucrurile se schimba exact in sens contrar. Populatia iese in strada iar sindicalistii trebuie sa decida urgent ce fac. Participarea organizatiilor sindicale la proteste nu poate fi spontana ci organizata si cu toate aprobarile legale corespunzatoare, altfel nu vorbim despre implicarea organizatiilor ci doar ale unor persoane fizice.

Toti liderii sindicali vor fi consultati in acest sens si la randul lor, vor realiza un sondaj rapid in randul membrilor. Decizia trebuie luata in timp scurt. In cazul in care optiunea majoritatii este favorabila participarii, mobilizarea trebuie realizata cu maxima eficienta si operativitate.

In mod evident nu vorbim despre actiuni de tipul celor care au vandalizat centrul capitalei in cursul zilei de ieri, ci vorbim despre manifestatii pasnice, legal organizate si de anvergura. Opiniile dumneavoastra pot fi exprimate si sub forma comentariilor la prezentul articol.