Miercuri 14 aprilie, incepand cu ora 11,00 PUBLISIND va protesta in Piata Victoriei alaturi de colegii din Blocul National Sindical incadrul unei actiuni ample care reuneste toate confederatiile sindicale din Romania. Chiar daca suntem inca in pandemie, facem front comun impotriva unui „guvern ostil dialogului social dar si interesului general, unui guvern care condamna Romania la subdezvoltare si pe romani – la saracie si migratie”.

Mentinerea salariului minim la un nivel foarte mic ne face pierzatori de facto ai competitiei cu celelalte state din Europa. Dintre simptomele unei guvernari dezastruoase: blocarea legii-cadru privind salarizarea, adancirea inechitatilor, evitarea consultarilor cu partenerii sociali, amenintarea bugetarilor cu taieri de salarii sau disponibilizari. In acelasi timp, pilele de partid continua sa fie plasate pe functii bine platite din sistemul public iar preturile explodeaza, doar energia fiind mai scumpa cu 18%.

Toate acestea si multe altele au motivat revendicarea principala, comuna pentru organizatiile sindicale implicate in mitingurile planificate pe 14 aprilie: Guvernul Cîțu, ostil dialogului social și interesului general, trebuie să plece!

Comunicatul comun