Guvernul Romaniei a aprobat ieri, Strategia pentru dezvoltarea functiei publice – SDFP pentru 2016-2020.

Strategia include un set de actiuni, cu termene-tinta, transparenta, prevenirea coruptiei, integritatea si independenta politica in administratia publica, imbunatatirea performantei profesionale, servicii publice mai bune si imbunatatirea perceptiei cetatenilor privind administratia.

Aceasta strategie promoveaza principiile si directiile de actiune din Strategia pentru Consolidarea Administratiei Publice – SCAP 2014-2020 si detaliaza/completeaza perspectiva privind resursele umane in administratia publica asa cum este prezentata in SCAP, concentrandu-se pe domeniul functiei publice.

Bugetul estimat pentru implementarea SDFP este de 554.310,6 mii lei si se incadreaza in bugetul aprobat pentru SCAP 2014-2020. Bugetul poate varia in functie de accesarea fondurilor europene si de prioritatile guvernamentale in domeniu.

Finantarea obiectivelor si actiunilor planificate prin strategie se va face cu incadrarea in prevederile bugetare aprobate anual, precum si din alte surse legal constituite. In anul curent, adoptarea strategiei nu implica modificari ale bugetului si ale numarului de personal.

SDFP 2016-2020 face parte din categoria strategiilor tematice pentru administrația publica, parte a efortului pe termen mediu de imbunatațire a guvernarii, si este prevazuta in Planul de actiuni pentru indeplinirea conditionalitatii ex-ante privind existenta unui cadru strategic de politica pentru consolidarea eficientei administrative a statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv reforma administratiei publice.
Mai jos prezentarea strategiei si declaratiile de presa ale viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Vasile Dincu, la finalul sedintei de guvern privind stategia.
  1. Prezentare_-_Strategia_pentru_dezvoltarea_functiei_publice_2016-2020.pdfDownloa
  2.  Declarații ale viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, și ale purtătorului de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu, la finalul şedinţei de guvern

Sursa: Guvernul Romaniei