Astăzi a fost organizată a doua serie de proteste SNPP/EUROPOL pentru aplicarea în 2022 a legii-cadru privind salarizarea, precum și pentru indexarea pensiilor. Până la acest moment nu am avut nicio confirmare oficială a intențiilor Guvernului Ciucă, fie că-s bune sau rele, în ceea ce ne privește.

Primim tot felul de informații contradictorii, dintre care prinde contur varianta cu o noua lege-cadru care va fi supusă dezbaterii publice timp de 4 luni fiind vizată o adoptare probabil în primăvara lui 2022, în paralel urmând să fie propus și adoptat un act normativ pentru aducerea la zi a valorii plafonate de muți ani, a unor drepturi ale polițiștilor și ale polițiștilor de penitenciare: normele de hrană și echipare, gradul pprofesional, poate chiria.

Reținem ca aspect pozitiv inițierea unui proiect de OUG pentru acordarea titlul de specialist de clasă și în poliția Penitenciară. Totodată mai reținem posibilitatea actualizării valorii unor drepturi tot în 2022, însă nu avem încă nicio informație clară despre reluarea (sau nu) a aplicării legii-cadru sau despre indexarea pensiilor militare.

Din aceste considerente, calendarul de proteste SNPP/EUROPOL continuă mâine cu mitinguri la prefecturile județelor Giurgiu, Botoșani, Alba, Satu-Mare și Dolj, joi începând cu ora 10,00 cu un miting energic la MAI, iar vineri cu mitinguri la sediile PSD, PNL si UDMR, cu marș între locațiile de protest. 

Imagini de la mitingurile organizate până în prezent:

Ziua 1 – Maramureș și Gorj

Ziua 2 – Mehedinti, Bacau, Cluj, Mures, Vilcea, Timis, Vaslui (miting Craiova anulat – piața din fața prefecturii blocată cu târgul de Crăciun)