Având în vedere proiectul legii pensiilor apărut astăzi subit pe surse, cu prevederi care vizează pensiile speciale dar și pe cele militare, am solicitat Președintelui Blocului Național să verifice în relație cu Ministerul Muncii dacă proiectul este cel elaborat de MM și asumat pe linia jalonului din PNRR sau este un fake pe tiparul cunoscut al proiectelor care apar “pe surse” pe teme de mare interes fix înaintea proiectului oficial, fie pentru testarea pieței, fie pentru destabilizare în luptele politice permanente.

Dl Dumitru Costin, Președintele BNS, ne-a informat în urmă cu câteva minute că Ministerul Muncii nu asumă proiectul care circulă deja pe Internet și nu se cunoaște proveniența acestuia. Deci putem informa oficial că este vorba despre… dezinformare. Chiar dacă proiectul scos azi la lumină este un fake, foarte probabil multe dintre prevederi se vor regăsi și în varianta oficial asumată de MM, însă această variantă nu a fost încă definitivată.

Atunci când MM va finaliza proiectele de legi privind salarizarea-cadru și pensiile, impuse prin PNRR, acestea vor intra în etapa de transparență decizională și dialog cu partenerii sociali și vom avea temă de dezbatere în mod oficial si organizat, urmând să ne setăm propunerile și strategia de urmat. În niciun caz nu ne vom trezi peste noapte cu o nouă lege de pensii trântită  direct la Monitorul Oficial care să și producă efecte instant. Legea trebuie să treacă prin niște etape altfel ar fi neconstituțională, și va fi timp pentru ca fiecare să-și ia decizia în funcție de situație.

(sursa snpp.ro)

Dezmințire MM către CSM